nieuws

Toonaangevend muziekpodium Nix&Meer in Enschede maakt alsnog doorstart

King of the World, met rechts Enschedeër Ruud Weber jr,, was een van de grote namen in 'de Nix'
King of the World, met rechts Enschedeër Ruud Weber jr,, was een van de grote namen in 'de Nix' © Henk Gubbels
Er waren zelfs al berichten dat het doek was gevallen, maar het toonaangevende muziekpodium Nix&Meer in Enschede maakt nu toch een doorstart. Zij het dat de liveoptredens voortaan vanaf een andere locatie plaatshebben.
Eind vorig jaar werd bekendgemaakt dat dit voorjaar het slotakkoord zou klinken voor Nix&Meer. De muziekzaal wordt door de nieuwe eigenaar namelijk verbouwd tot appartementencomplex. Op een andere plek verder gaan, was geen optie omdat de leden van het collectief allen rond de zestig zijn.

Doorstart
Het muziekpodium gaat nu echter toch door. Er volgt namelijk een samenwerking met het Mystiek Theater, van waaruit voortaan de optredens worden georganiseerd.

'De muziek gaat door'
Dat hebben Chris Wobben en partner Ine bekendgemaakt. “Nix&Meer stopt, maar de muziek gaat door. Na een aantal fijne gesprekken met onze collega’s van Mystiek Theater zijn we blij te kunnen vertellen dat we tot een samenwerking zijn gekomen.”

Wat inhoudt dat er jaarlijks een aantal concerten wordt georganiseerd. De eerste in de reeks heeft vrijdag 24 augustus plaats.

Aansprekende bands
De muziekclub haalde de afgelopen bijna zeventien jaar tal van aansprekende bands naar Twente. Aanvankelijk als Nix Bbbluesclub, waarna die naam later werd aangepast omdat er ook andere muziek dan alleen blues werd geprogrammeerd.

Middenin woonwijk
Nix&Meer heeft meerdere locaties gehad, maar ligt nu middenin de wijk Twekkelerveld. De zaal ligt achter het vroegere café De Doedelzak, dat ooit gold als ontmoetingsplek voor de aanhang van FC Twente.

Overijssel Vandaag

In het tv-programma Overijssel Vandaag later deze week een uitgebreide reportage over Nix&Meer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.