Politiek Losser waarschuwt: 'Vergeet de cultuur niet'

De RTV Oost Verkiezingskaravaan hield vandaag halt in Losser. En daar gaat het goed de laatste jaren. Of zoals oud-raadslid Eddy Oude Voshaar vanmorgen zei: "De 'cowboy-tijd is geweest." Maar het kan volgens de kandidaat-raadsleden natuurlijk altijd beter.

Losser moet een gemeente blijven waar jong en oud kan blijven wonen, met goede zorg voor ouderen, een eerlijk woningbeleid en voldoende aandacht voor armoede. Daar zijn de (kandidaat)raadsleden het over eens. "Een duurzame gemeente, waar het goed wonen en werken is."

Culturele kaalslag
Losser is een boodschappendorp, aldus de VVD. Het centrum moet dus niet autoluw worden gemaakt, maar autovriendelijk blijven. En elk huishouden drie vuilcontainers achter het huis voor afvalscheiding? Nergens voor nodig. "Diftar mag van tafel."

De Muziekschool wordt gesloopt en ook de Aloysiusschool, een van de laatste culturele locaties van Losser, dreigt gesloopt te worden. "Een culturele kaalslag. Straks hebben we geen enkel podium meer waar verenigingen kunnen optreden", stelt Jan Peters van GroenLinks. Ook CDA en VVD delen die angst.

De Partij van de Arbeid, met de jongste lijsttrekker van Nederland, wil vooral dat er meer gedaan wordt voor jongeren en ouderen.

De RTV-Oost verkiezingskaravaan trekt de komende weken door de provincie. Tussen 9 en 11 uur kunnen kandidaten en kiezers zich melden met hun politieke wensen bij het gemeentehuis. Morgen is de karavaan in Staphorst.

Deel dit artikel: