nieuws

Vrouwelijke verdachte liquidatie Enschede vrij, maar wil niets zeggen: 'Dader loopt nog vrij rond'

De 39-jarige vrouw, die twee weken lang vast zat voor betrokkenheid bij de dood op Enschedeër Shadi Saker, is vandaag op vrije voeten gesteld. De raadkamer van de rechtbank oordeelde dat er onvoldoende ernstige bezwaren waren om het voorarrest te verlengen.
De Enschedese vrouw blijft volgens justitie nog wel verdachte in de zaak.

Ontkennen
Haar advocaat is echter een andere mening toegedaan: "Mijn cliënte is niet de dader. De vraag is maar of deze zaak ooit voor de rechter komt."

Liquidatie

Een voorbijganger zag eind januari een zwarte Renault Megane staan op de kruising van de Brinkstraat, de Palembangstraat en de Malangstraat in de wijk Hogeland. De dode man in de auto bleek de 25-jarige Shadi Saker te zijn. Hij bleek door pistoolschoten om het leven te zijn gebracht.

Vrouw kende slachtoffer

Volgens advocaat Jan Engels is de vrouw aangehouden omdat ze toevallig in de buurt was. Volgens de strafpleiter kende de vrouw het slachtoffer overigens wel: "Ze heeft echter pas later op internet gezien om wie het ging. Waar de twee elkaar van kennen, kan ik niet zeggen. Mijn cliënte wil niet dat ik mededelingen over deze zaak doe. Dat is niet in haar belang De dader loopt immers nog vrij rond."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.