nieuws

Kritiek op 'belevingsvlucht' naar Lelystad Airport

Er is kritiek op de belevingsvlucht die dit jaar een indruk moet geven van de geluidsoverlast van het vliegverkeer naar Lelystad Airport. "De enige correcte weergave is om vijftig vliegtuigen op 1800 meter van zes uur 's ochtends tot elf uur 's avonds te laten vliegen. En dat een paar weken achter elkaar."
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu wil de belevingsvlucht voor deze zomer houden. Actiegroep 'Laagvliegroutes NEE' vindt het idee van de belevingsvlucht uitstekend, maar de uitvoering misleidend.

Vijftig vliegtuigen
De actiegroep meent dat het geluid als minder storend wordt ervaren wanneer er slechts één vliegtuig overkomt, waarvan ook nog bekend is hoe laat. "De enige correcte weergave van de werkelijkheid is om die dag vijftig vliegtuigen over te laten komen, zoals dat ook in werkelijkheid gepland wordt, op circa 1800 meter en dan van zes uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds. En dat een paar weken achter elkaar."

Voor de bühne

Bovendien is de belevingsvlucht waarschijnlijk te laat, zo meent de actiegroep. "Als deze vlucht pas in de zomer plaatsvindt is wellicht alles al beslist rond Lelystad Airport en wordt deze belevingsvlucht alleen gedaan voor de bühne."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.