nieuws

ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers zet handtekening onder Zwols seniorenmanifest

Gert-Jan Segers, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, heeft vanmiddag zijn handtekening onder het Zwols Seniorenkompas gezet.
In het manifest staan actiepunten die het leven en welzijn van ouderen in de provinciehoofdstad beter moeten maken. 
Het Seniorenkompas werd ook door de Zwolse afdeling van de Christenunie ondertekend, net als verschillende seniorenorganisaties. 

Onderdeel van de samenleving

"In het Seniorenkompas staat dat wij als ChristenUnie in Zwolle volop willen inzetten om senioren helemaal onderdeel van de samenleving te laten zijn", vertelt Gerdien Rots, fractievoorzitter en tevens lijsttrekker van de ChristenUnie in Zwolle. 
"In een samenleving waarin steeds meer ouderen eenzaam zijn, zegt dit manifest: U hoort er helemaal bij", verklaart Gert-Jan Segers. "Wij zullen er alles aan doen om er voor te zorgen dat ouderen helemaal mee tellen. In Den Haag en hier."

Mee naar Den Haag 
De fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer hoopt in Zwolle inspiratie op te doen die hij kan delen in Den Haag. "Wat ik hier leer over hoe verschillende partijen samenwerken, hoe de politiek en de samenleving samenwerken, dat neem ik mee naar Den Haag."
"Vervolgens kan ik dat weer uitventen op andere plekken, dus heel Nederland kan leren van Zwolle", besluit Segers. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.