Carnavalsvierders uit de gemeente Losser veertig dagen zonder alcohol

Prins Brian I en wethouder Jan Martin van Rees drinken 40 dagen lang geen alcohol. Hopelijk blijven ze niet alleen in hun actie want ze nodigen alle inwoners van de gemeente Losser uit mee te doen.

Gisteren is voor de derde keer de actie IkPas van start gegaan. Een landelijke campagne waarin alcoholgebruikers gevraagd wordt om 30 of 40 dagen lang geen alcohol te drinken.

Wat doet alcohol met je?

Het doel van de campagne is om de mensen te laten zien wat een alcoholpauze met je doet én hen bewuster om te laten gaan met alcohol.

 

IkPas óók in Losser

In Losser hebben Prins Brian I van carnavalsvereniging de Gaffel Aoskes en wethouder Jan Martin van Rees afgesproken om veertig dagen lang geen alcohol te drinken. Hiermee zijn ze natuurlijk pas gestart nadat alle carnavalsfestiviteiten waren afgelopen. 

In de ijskast

Vanochtend begon voor hen de vastenperiode. In het bijzijn van andere carnavalisten, hebben ze al hun alcoholhoudende dranken letterlijk en figuurlijk voor veertig dagen in de (ijs)kast geplaatst. 

 

Meedoen?

De IkPas actie wordt gepromoot door de GGD Twente en Tactus. Meedoen? Dat kan via www.ikpas.nl. De gemeente Losser heeft voor iedere deelnemer een speciaal IkPas polsbandje klaarliggen.

 

Deel dit artikel: