nieuws

Politici Staphorst pitchen: "Geen uitsluiting op basis van geloof, we doen het met elkaar"

Een progressiever Staphorst, dat is waar de voorzitter van voetbalvereniging Staphorst vanochtend al voor pleitte. En dat is de politiek met hem eens, blijkt uit de pitches vvan de verschillende gemeenteraadsleden voor de camera van de RTV Oost Verkiezingskaravaan.
Zo wil het CDA geen uitsluiting op basis van geloof en is de partij dus tegen de komst van een gereformeerd zorgcentrum. "Iedereen doet mee", zo pitcht raadslid Herriët Brinkman. Ook wil het CDA in Staphorst van de bosvijver een recreatieve hotspot maken en wil de partij een snelle uitbreiding van het bedrijventerrein.
Lucas Mulder vertegenwoordigde de SGP voor de camera, die juist vóór de komst is van dat gereformeerde zorgcentrum. "Wij zetten ons in voor de jongeren, de ouderen, de boeren en de bedrijven in Staphorst. We willen dienstbaar zijn aan onze inwoners." En, zo benadrukte Mulder, "we moeten ons inzetten om de plannen die we hebben uit te voeren. Het is belangrijk dat Staphorst een daadkrachtig bestuur krijgt."
Tot slot mocht ook Jan Carlo Bos van de ChristenUnie op de stip zijn partij promoten. "Ik wil me gaan inzetten voor gezonde en sportieve jongeren", zo luidde zijn pitch. "Ik wil Staphorst graag in beweging krijgen."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.