nieuws

Oud-ondernemer Goldschmidt: "Een zakenkabinet maakt de Oldenzaalse politiek sterker"

"Een soort zakenkabinet zou de politiek in Oldenzaal beter maken." Dat vindt Wim Goldschmidt, oud-ondernemer en op-en-top-Oldenzaler. De RTV Oost-verkiezingskaravaan schoof vanochtend bij hem aan voor het ontbijt.
"Het zou slecht zijn voor Oldenzaal als de coalitie uit één partij gaat bestaan", zegt de oud-directeur van de Oldenzaalse HEMA. Hij doelt daarmee op het succes van de politieke partij Werknemers Groepering, die op dit moment 9 zetels in de raad beslaat en daarmee de grootste is.

Dorpspolitiek

Sommige Oldenzalers vrezen dat de partij de overhand gaat krijgen. Daar is Goldschmidt niet bang voor, maar hij hoopt wel op een sterke coalitie van partijen. "Een coalitie zoals die nu is, zou ik goed vinden. Misschien dat een paar partijen nog wat sterker worden, zoals de VVD en het CDA."
Een goede beweging, vindt de oud-ondernemer. "Het gemeentebestuur blijft natuurlijk dorpspolitiek. We krijgen er niet ineens meer geld bij, maar door goede politiek kunnen we de uitgaven wel beter regelen." Goldschmidt ziet de gemeenteraadsverkiezingen dan ook zonnig in. "Ik heb alle partijprogramma's bekeken en elke partij heeft min of meer dezelfde hoofdpunten. Als die hoofdpunten nu eens samengevoegd worden en de partijen die ten doel stellen, dan komen we samen een heel eind."

'Winkelgebied moet compacter'

De prominente Oldenzaler draagt de ontwikkeling van de binnenstad en de uitbreiding van de industrie, als oud-oudernemer, een warm hart toe. Maar hij denkt dat die twee onderwerpen ook objectief gezien belangrijk zijn voor de ontwikkeling van 'zijn' stad. Oldenzaal heeft namelijk de meeste vierkante meters winkelvloeroppervlakte per hoofd van de bevolking van heel Europa. "Oldenzaal werd daarom als eerste geraakt toen de crisis inzette en winkels in de stad dicht gingen. Toen ging het heel snel achteruit."
Als professional heeft hij daarom een advies voor de gemeente. "Maak het winkelgebied compacter. Haal ondernemers uit de buitenwijken en concentreer ze in de kern. Dan kunnen we van de leegstand die daar ontstaat, woningen bouwen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.