nieuws

Stichting Twentsewens Ambulance zoekt permanent onderkomen na brand

Het was een drama, in november. Er brak brand uit in een bedrijfsverzamelgebouw in Enschede en in dat pand zat ook de Stichting Twentsewens Ambulance. Het hele pand ging in vlammen op en daardoor stond de stichting noodgedwongen op straat.
Vier van de vijf ambulances die in het pand stonden konden worden gered. De stichting kon hierdoor het werk weer snel oppakken en liet dan ook de afgelopen maanden weer tal van wensen in vervulling gaan. Een nieuw en vooral permanent onderkomen heeft de stichting echter nog niet gevonden. 

Vlammenzee

De ambulances en andere hulpmiddelen staan nu in een pand vlakbij de locatie waar het bedrijfsverzamelgebouw is afgebrand. Deze noodoplossing werd kort na de brand aangeboden door bouwonderneming Koopmans. "We zijn heel erg blij dat we hier zo snel onderdak konden krijgen, maar het is een tijdelijke oplossing." 
Het is zo koud in het huidige pand dat de lakens in de ambulances bevriezen als ze niet verwarmd worden. Daarom staan er nu continu kacheltjes in de ambulances die dag en nacht de boel verwarmen. De elektriciteit ligt op de grond, terwijl er ook op allerlei plekken water door het dak lekt. "Ik weet wel dat het goedkomt, maar dat wil ik nu", vertelt voorzitter Cor Havelaar geëmotioneerd. 

Permanente oplossing

"Wij zouden graag gezamenlijk met de Twentse gemeentes proberen een permanente oplossing te vinden voor de Twentsewens Ambulance, zodat wij door kunnen gaan met het uitvoeren van de wensen en het vervullen van de wensen van terminale patiënten uit Twente", vertelt vice-voorzitter Salah Saïd.

Twaalf jaar geleden begon de stichting met het vervullen van wensen. De wensambulance biedt mensen die langdurige ziek zijn professioneel en comfortabel liggend vervoer aan voor een wens of behoefte. Daarvoor heeft de stichting een aantal ambulances. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.