nieuws

Rijssen-Holten vraagt commissaris van de Koning om hulp

Rijssen-Holten vraagt hulp provincie
Rijssen-Holten vraagt hulp provincie © RTV Oost / Shireen Krus
Burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten heeft commissaris van de Koning Boele Staal gevraagd de bestuurlijke verhoudingen in Twente onder de loep te nemen. Aanleiding is het besluit van de gemeente om niet deel te nemen aan de Agenda voor Twente.
Hofland wil dat Staal ook het functioneren van de Regio Twente bekijkt. "De commissaris zou eens naar het bestuurlijk wij-gevoel in Twente moeten kijken”, zegt Hofland in de Twentsche Courant Tubantia. Verder wil de burgemeester niet ingaan op de kwestie.

Agenda voor Twente

De gezamenlijke investeringsagenda van veertien Twentse gemeenten moet de regio een financiële impuls geven. Zo moet er meer werkgelegenheid komen, een beter vestigingsklimaat voor ondernemers en een betere bereikbaarheid.

Donderdagavond besloot de gemeenteraad van Rijssen-Holten niet deel te nemen aan de agenda voor Twente. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde tegen een contributieverhoging van de agenda. Deelnemende gemeenten moeten in het vervolg 7,50 euro per inwoner betalen om met de agenda mee te mogen doen. Bovendien zouden gemeenten, na instemming met het voorstel dat de Agenda voor Twente aan haar deelnemers voorlegt,  zeggenschap verliezen over hoe het geld van de Agenda voor Twente gebruikt wordt.

Deelname van Almelo aan de Agenda voor Twente is ook allerminst zeker en een aantal partijen in Hellendoorn roept ook op om tegen te stemmen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.