nieuws

Voorzitter De Gravenruiters: "Je schrikt als je de vlammen uit het dak ziet slaan"

Brand in Almelo op terrein manege
Brand in Almelo op terrein manege © NewsUnited/Patrick Weegink
De schrik sloeg hem gisteravond om het hart toen hij werd gebeld over brand in de kantine van De Gravenruiters. Een dag later is voorzitter Peter van Heteren druk in de weer om ervoor te zorgen dat er weer snel paard kan worden gereden.
Het is bijna tien over half elf op vrijdagavond als een voorbijganger de brand ziet. Als de brandweer arriveert slaan de vlammen al uit het dak van de portacabin die dienst doet als kantine van de rijvereniging voor mensen met een beperking.

Uitslaande vlammen

Niet veel later krijgt voorzitter Peter van Heteren een telefoontje. Direct gaat hij naar de manege toe. "De vlammen waren al gedoofd", zegt hij. "Later zag ik videobeelden van de uitslaande vlammen. Dan schrik je toch."

Paarden ongedeerd

De paarden waarmee wordt gereden bleven ongedeerd. "De paarden stonden in de stal die verderop op het terrein staat. Die zijn er rustig onder gebleven", weet Van Heteren. 
Normaal gesproken is het op zaterdag druk met mensen die willen rijden. "Nu is het ook druk", vertelt Van Heteren. "We zijn bezig om de schade te inventariseren. We hopen dat de mensen snel weer paard kunnen rijden. Waarschijnlijk lukt dat begin volgende week weer."

Hulp aangeboden

Iedereen leeft mee, zegt Van Heteren. "Vanochtend kwam een aantal mensen dat hier op zaterdag les krijgt even kijken en hun medeleven tonen. Aannemersbedrijf Löwik bood ons direct een andere portacabin aan. Die wordt binnenkort geplaatst."
Over De Gravenruiters
Bij De Gravenruiters kunnen mensen met en zonder beperking onder professionele begeleiding paardrijden. Mensen met een meervoudige beperking kunnen bij De Gravenruiters huifbedrijden. Wie niet op een paard kan zitten maar wel wil bewegen met een paard kan leren Mennen! Er is ook een meidenproject waarin meisjes met sociaal-emotionele problemen hun weerbaarheid, zelfstandigheid en talenten ontwikkelen. Daarnaast biedt De Gravenruiters sociale re-integratie en dagbesteding aan om mensen deel te laten nemen aan de maatschappij.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.