Eurosped vol vertrouwen naar bekerfinale: "Een tweede plek hoef ik niet"

Ze zijn ontspannen en zelfverzekerd voor de bekerfinale. De volleybaldames van Eurosped. De ploeg van trainer Jan Berendsen heeft een heilig geloof in een stunt in de finale in Hoogeveen tegen Sliedrecht Sport.

"We hebben een superleuk team dit jaar. Zowel binnen als buiten veld", zegt aanvoerder Judith Kamphuis. "En dat is de basis en dat zie je nu terug in de resultaten. En een tweede plek hoef ik morgen niet. We hebben nu een hele sterke reeks dus die winst zit er zeker wel in."

 

Vroomshoop

Eurosped speelt voor het eerst dit jaar in Sporthal Het Punt in Vroomshoop. Het dorp uit de gemeente Twenterand heeft de succesploeg omarmd. In Drenthe wordt de ploeg morgen ook ondersteund door zo’n 300 fans. "Ze omarmen ons hier echt als team. Dat is echt tof en heel erg leuk", vertelt speelster Rochelle Wopereis.

 

Jan Berendsen

Trainer van de formatie is Jan Berendsen. Hij staat al 23 jaar aan het roer bij de club. "Hij leeft voor het volleybal en heeft een hele sterke visie. Die brengt hij op ons over", zegt Wopereis hierover. "Hij laat ons vrij en ons ding doen. En dat werkt en nu maar hopen op een feestje hier in Vroomshoop."


RTV Oost bekerfinale

De wedstrijd is morgen vanaf 15.30 uur te volgen via Radio Oost. In Sport op Zondag op TV Oost een uitgebreide samenvatting van de finale.

Meer over dit onderwerp:
eurosped judith Kamphuis Sport
Deel dit artikel: