nieuws

Enorme teleurstelling: zwembad Raalte is niet veilig en blijft voorlopig dicht

Precies twee weken na de feestelijke opening is het nieuwe zwembad Tijenraan in Raalte alweer dicht. Het zwembad is nog niet veilig genoeg. Een meisje kwam met een pluk haar vast te zitten in het bubbelbad en verschillende zwemmers hebben wondjes opgelopen.
Zo'n 250 kinderen waren zaterdag op een discozwemfeestje in het Tijenraan. Na de ongelukjes moest directeur Peter Gras het besluit nemen om het bad tijdelijk dicht te doen: "Bezoekers moeten hier naar tevredenheid kunnen zijn en ook veilig zijn, en die garantie kan ik op dit moment niet geven."

"Stinkende best"

Ook voor de medewerkers is het een grote teleurstelling. De weken voor de opening werkten sommigen wel 80 uur per week om alles op tijd af te krijgen.
Zwembadmanager Joke Derksen: "We hadden alles supergoed voor elkaar, daar hebben we stinkend ons best voor gedaan. Maar als je dan zo'n vervelende calamiteit hebt met zo'n meisje, dan is de teleurstelling echt heel groot dat je dicht moet".

Smal kiertje

Het spleetje in het bubbelbad waarin het haar van het meisje vast kwam te zitten is bijna onzichtbaar, het is alleen een kiertje in een voeg. Hier loopt water doorheen naar een kastje waarin de waterkwaliteit in de gaten wordt gehouden. Er staat geen sterke stroming of zuiging.
Toch zat het haar van het meisje muurvast. Medewerkers hebben snel geholpen en een plukje haar los geknipt. Het gaat nu weer goed met haar. Zolang niet duidelijk is hoe dit kon gebeuren blijft het bubbelbad buiten gebruik.
Dit kan ook gevolgen hebben voor andere bubbelbaden waar het water op precies dezelfde manier gecontroleerd wordt. Voor zover bekend zijn er nog niet eerder ongelukken gebeurd in soortgelijke bubbelbaden.

Rook en pleisters

Tijdens het discofeestje ging er nog veel meer mis. De rookmachine die de deejay had meegenomen zette het brandalarm in werking. Dat kon door het personeel nog wel snel opgelost worden. Ook moest de verbanddoos er wel erg vaak aan te pas komen.
Meerdere kinderen kwamen uit het water met kleine wondjes op hun voeten of benen. Ook hiervan is de oorzaak nog niet duidelijk, mogelijk zitten er nog cementresten of losse scherfjes van tegels in de baden.

Controle

Maandag gaan duikers de zwembaden in om minutieus elk stukje vloer en wand te controleren. De aannemer, onderaannemers en andere betrokkenen gaan met elkaar in overleg om zo snel mogelijk het bad weer veilig te krijgen. Dat kan nog zeker een week duren. De sporthallen zijn wel gewoon in gebruik.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.