nieuws

PEC Zwolle zakt naar plek zes na thuisnederlaag tegen Ajax

PEC Zwolle heeft het thuisduel tegen Ajax verloren. In Zwolle werd het 0-1 door een treffer van Klaas Jan Huntelaar. Zwolle zakt door de nederlaag naar de zesde plek in de stand van de eredivisie.
In de eerste helft waren de kansen vooral voor Ajax. Schöne schoot twee keer naast en er waren twee kansen voor Kluivert. Hij had het vizier echter niet op scherp. Aan de andere kant kopte Saymak over het doel van Onana. Huntelaar kreeg misschien wel de grootste kans, maar kopte naast. Ook Neres, Van de Beek en Kluivert probeerden het nog, maar de ruststand was 0-0.
Ajax ging na rust op dezelfde wijze door en Van de Beek raakte al vroeg de paal. In de rebound schoot Neres over. Even later was het wel raak. Huntelaar schoot door de benen van Boer de 0-1 binnen. Na moeizame reddingen van Onana op schoten van Saymak en Namli, raakte Kluivert aan de andere kant twee keer de lat. Even later kon de kleine aanvaller net niet bij een voorzet van Van de Beek. Huntelaar kreeg nog twee kansen op zijn tweede, maar maakte die niet. Aan de andere kant ging een harde voorzet van Menig voorlangs. Het bleef bij 0-1 en dus zakt PEC in de stand.

PEC Zwolle - Ajax 0-1

0-1 Huntelaar (54)
Arbiter: Blom
Geel: Tagliafico, Sandler
PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Marcellis (Freire/46), Sandler, Van Polen; Thomas, Saymak, Dekker (Ondaan/73); Namli, Marinus (Menig/62), Mokhtar.
Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, F. de Jong, Tagliafico; Ziyech, Schöne (Eiting/46), Van de Beek; Neres (S. de Jong/90+1), Huntelaar, Kluivert.
Bekijk hier de statistieken van PEC Zwolle na het duel tegen Ajax.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.