nieuws

D66 Overijssel pleit voor volwaardige intercity tussen Enschede en Zwolle

Een trein van nieuwe vervoerder Keolis
Een trein van nieuwe vervoerder Keolis © Keolis
Er moet een volwaardige intercityverbinding komen tussen Enschede en Zwolle. Daarvoor pleiten de Statenfractie van D66 en de gemeenteraadsfractie van de partij in Raalte. De partij roept vervoerder Keolis en Gedeputeerde Staten op snel te beginnen met het optimaliseren van de lijn.
Reizigers die in Enschede de intercity pakken, kunnen daarmee niet verder dan Raalte. Daar moeten ze noodgedwongen overstappen op de stoptrein en daarin is vaak geen plek meer.

Spitstreinen blijven uit

Door het uitblijven van extra spitstreinen is de trein geen aantrekkelijk alternatief voor de auto. "Door het vastlopen van de optimalisatie van het spoor tussen Zwolle en Enschede komt de verbetering van de hele lijn niet van de grond", zegt D66-Statenlid Gerrit van Hofwegen. 
In de zomer moet er een volwaardige intercitydienst rijden tussen Enschede en Zwolle, als de situatie rondom het station in Zwolle is geoptimaliseerd. De democraten willen dat dit sneller gebeurt. 

Meldpunt

D66 in Raalte is een meldpunt gestart waar reizigers klachten kunnen doorgeven. "We hebben in korte tijd een twintigtal meldingen ontvangen, vooral vanuit Heino. We hopen dat de reizigers dit blijven melden, zodat we de omvang van de problemen tussen Raalte en Zwolle goed in beeld krijgen", zegt raadslid Peter Moorman. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.