nieuws

Werkgroep Zwartendijk en Natuurvereniging IJsseldelta slepen provincie weer voor Raad van State

Raad van State
Raad van State © RTV Oost / Rogier van den Berg
Werkgroep Zwartendijk en Natuurvereniging IJsseldelta stappen naar de Raad van State. De reden hiervoor is de vergunning die de provincie Overijssel heeft om ook in het broedseizoen aan de vaarverbinding Reevediep-Drontermeer te werken.
De provincie wil van 1 maart tot en met 15 april werken om de vaarverbinding af te krijgen, maar daar zijn de natuurvereniging en werkgroep het niet mee eens. De twee partijen willen dat de activiteiten per 1 maart geschorst worden, want dan is de start van het broedseizoen.

Salamitactiek

In 2015 verbood de Raad van State de woningbouwplannen voor 'Dorp Reeve' en een doorgaande vaarverbinding van het Reevediep. Vervolgens kwam het plan voor een doorgaande vaarverbinding Reevediep en voor de bouw van zeshonderd woningen in dorp Reeve. Dat zou voor een deel in het broedseizoen moeten gebeuren.
De tegenpartijen spreken van een 'salamitactiek' van de provincie. "Dat is volgens de salamitactiek: elke keer een plakje, dan krijg je vanzelf de hele worst", stellen IJsseldelta en de werkgroep in een persbericht.

Twijfels

De twee organisaties betwijfelen of de beweringen van de provinciale bestuurders wel kloppen. "We moeten nog maar zien of de vaarroute en de drie rieteilandjes meer roerdompen en grote karekieten naar onze gemeente zullen lokken."
De Raad van State moet oordelen over de rechtmatigheid van een doorgaande vaarlijn. "Die zaak wordt niet voor 26 april behandeld, leerde een telefoontje naar Den Haag", besluiten IJsseldelta en Werkgroep Zwartendijk.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.