nieuws

Problemen met asbestsanering in Goor: vier partijen willen diepgravend onderzoek

Asbestsanering in de wijk 't Gijmink in Goor
Asbestsanering in de wijk 't Gijmink in Goor © RTV Oost / Rogier van den Berg
PvdA, D66, SP en Gemeente Belangen Hof van Twente willen een diepgaand onderzoek naar de gang van zaken rond de asbestsanering in de Goorse wijk 't Gijmink. Dat willen de partijen na het horen van klachten van wijkbewoners over het saneren.
Zo zouden er volgens de partijen ook 'schone' tuinen worden gesaneerd. Deze tuinen worden met grond aangevuld waarvan de gemeente niet kan uitsluiten dat het kleine stukjes asbest bevat. "Dit is een krankzinnige situatie die onmiddellijk moet worden gestopt", aldus de vier partijen.
Bewoners die klachten over de sanering hebben, krijgen niet het idee dat deze bij de juiste mensen terechtkomen. Ook leeft het idee dat de klachten onder willekeur worden behandeld.
"Dit onderzoek moet helderheid bieden over de vraag wat er in het proces van de sanering van de asbest precies mis is gegaan en wat er kan worden gedaan om zaken alsnog ten goede te keren", aldus PvdA'er Fred Rijkens.
De motie moet niet alleen bij het college komen te liggen, de fracties willen dat deze ook bij het provinciebestuur terechtkomt: "We verzoeken de Provinciale Staten om medewerking te verlenen aan de instelling van de voorgestelde enquêtecommissie."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.