Winter in Overijssel: Schilderachtig Valkenburg en een giga konijnenhol

RTV Oost volgt deze week twee families op vakantie in elkaars provincie: de familie Ensink uit Holten en de familie Baltus uit het Limburgse Valkenburg. Hoe ervaren ze de streekeigen gewoonten, de natuur, musea, culinaire specialiteiten, attractieparken en natuurlijk de inwoners?

Bij een bezoekje aan Overijssel hoort een bezoekje aan Attractiepark Slagharen. Helaas was het weer bar en boos, waardoor het Valkenburgse gezin uitwijkt naar het altijd gezellige Giga Konijnenhol. Er wordt een fanatiek potje gebowld.

Eenmaal 'thuis' in de woning in Den Ham genieten Angie, Dave, Kyara en Lima van een heerlijke stoofpot, bereidt door kok Dick Altena. 

Valkenburg

Harold, Annemarie, Nienke, Joost en Niek reizen af naar schilderachtig Valkenburg. De plaats waar de familie Baltus woont. In Valkenburg maken ze een ritje met de kabelbaan en dalen ze maar liefst 100 meter af op de rodelbaan.

Vader Harold blijkt een ware vlogger te zijn. Met de filmpjes die hij maakt, houdt hij het thuisfront op de hoogte van het Limburgse avontuur. De dag eindigt met een bijzondere grotbike-tocht door het grootste ondergrondse gangenstelsel van Europa.

Meer over dit onderwerp:
Winter in Overijssel Verhalen
Deel dit artikel: