nieuws

Kleinere evenementen in Overijssel ontvangen subsidie

Living Village Festival in Dalfsen 2017
Living Village Festival in Dalfsen 2017 © RTV Oost / Peter de Haan
Een aantal organisaties ontvangt dit jaar een financiële ondersteuning voor de voorbereiding, uitvoering of verbetering van hun evenement. Volgens de provincie Overijssel versterken kleinere evenementen de lokale saamhorigheid en ook maken ze op die manier van Overijssel een aantrekkelijke provincie.
Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie vertelt: “De regeling voor de kleinere evenementen was in 2017 zo succesvol dat wij hier in 2018 mee verder gaan. We bieden graag ook de kleinere onderscheidende evenementen de mogelijkheid om hun eigen streek op de kaart te zetten.”

Evenementen

Wandelvierdaagsen, paardenconcoursen, kunsttentoonstellingen, fietstochten, hardloopwedstrijden, autorally’s en een aantal festivals krijgen dit jaar de financiële ondersteuning. In totaal gaat het om twintig organisaties.

Punten scoren

Een adviescommissie heeft de subsidieaanvragen beoordeeld. De organisaties konden die afgelopen najaar indienen. De evenementen konden punten scoren op de volgende onderdelen: onderscheidend karakter, aansluitend bij profiel van de streek, vernieuwend, gedragen door de lokale samenleving en regionale potentie.
Op overijssel.nl is een lijst met daarop de evenementen die de subsidie ontvangen te vinden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.