nieuws

"Satudarah-oprichter Michel B. verantwoordelijk voor de dood van Onno Kuut"

Satudarah-oprichter Michel B. uit Enschede is verantwoordelijk voor de dood van zijn plaatsgenoot Onno Kuut. Dat zegt een belangrijke getuige in de zaak. Er zou een conflict over geld zijn geweest.
De getuige is oud-voorzitter Yildiray K. van de Satudarah-tak in Duisburg. Hij werd in 2013 opgepakt en verhoord. Zijn verklaring is nu pas toegevoegd aan het dossier rondom de moord op Kuut.

Tattookillers

Justitie verdenkt vooralsnog de zogenoemde 'tattookillers' voor de moord op Kuut. Het toegetakelde lichaam van de Enschedeër werd in 2009 gevonden in de duinen van Hoek van Holland. Zijn keel was doorgesneden.
Justitie en advocaten van de vier ‘tattookillers’ willen dat Michel B. zo snel mogelijk verhoord wordt over de uitlatingen van Yildiray K. “Deze getuigenverklaring is ontlastend voor onze clienten”, zeggen de advocaten van de tattookillers.
Michel B. werd onlangs aangehouden in Oostenrijk. Hij was voortvluchtig. De advocaten van de vier verdachten vinden het onbegrijpelijk dat de verklaring over Michel B. nu pas is toegevoegd.

Afrekening

Een andere getuige in de zaak wijst juist de ‘tattookillers’ aan als daders. Ze zouden met Kuut hebben afgerekend, nadat die in de fout was gegaan bij het uitvoeren van een liquidatie.
Kuut zou niet alleen oud-kameraad Yassin Chakor hebben doodgeschoten, maar ook een broer van een Amsterdamse topcrimineel. Ze werden doodgeschoten op een parkeerplaats bij Leiderdorp.
De eerder genoemde ‘tattookillers’ zijn de broers Cor en Brian P., Jeroen S. en Evert S. Zij zitten nu een celstraf uit voor een mislukte liquidatie, ook in 2009. Ook Onno Kuut behoorde tot die ‘tattookillers’.
Het OM houdt hen verantwoordelijk voor zeer gewelddadige berovingen en moorden. De leden hebben Chinese karakters op hun rug laten tatoeëren die 'Wees daadkrachtig' betekenen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.