nieuws

'Enschede wacht al jaren op beloofde verslagen Commissie Bezwaarschriften'

Het Ei van Ko in Enschede bij het stadhuis
Het Ei van Ko in Enschede bij het stadhuis © Persbureau GinoPress
De gemeenteraad van Enschede wacht nog steeds tevergeefs op verslagen van de Commissie Bezwaarschriften over de jaren 2013 tot en met 2016. Ondanks een eerdere toezegging zijn de verslagen nooit naar de raad gestuurd. Reden voor oppositiepartij EnschedAnders om het college aan de mouw te trekken. Waar blijven die verslagen?
In 2016 stelde de partij al eens vragen over de bezwaarschriften. Destijds gaf het college van Enschede aan dat capaciteit van de commissie onvoldoende was. Oorzaak was een toename van het aantal bezwaarschriften als gevolg van de decentralisatie in 2015. 
Maar het verslag over de jaren 2013 tot en met 2015 was onderweg en er zou voortaan bovendien jaarlijks een verslag komen. EnschedeAnders constateer echter dat die verslagen nooit naar de gemeenteraad zijn gestuurd. Fractievoorzitter Margriet Visser wil graag weten hoe dat komt. Slordig bestuur, vindt Visser die daar graag een reactie op wil hebben van de wethouder. 
Ze wil graag weten wanneer de beloofde verslagen nu wel naar de raad worden gestuurd. Daarnaast verbaast Visser zich nogal over zittingsduur van enkele leden in de Commissie Bezwaarschriften. Die bedraagt nu tussen de twee en veertien jaar. Veel te lang volgens EnschedeAnders dat die termijn graag verlaagd zou zien worden tot maximaal acht jaar. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.