Politie: dode in woning in Zwolle is vermiste 38-jarige man uit Zwolle

Het stoffelijk overschot dat de politie zaterdag heeft aangetroffen in de woning aan de Van Zuylenware in Zwolle, is van de 38-jarige Zwollenaar die al sinds 7 februari vermist is. Dat heeft de politie bevestigd.

Het rechercheonderzoek in de woning aan de Van Zuylenware ging vandaag verder.


De recherche heeft vanaf vrijdagavond onderzoek gedaan in de woning. Volgens de politie heeft dit geleid tot overlast en mogelijk ook tot onveiligheidsgevoelens bij omwonenden. Ook zijn er veel vragen over wat daar nu precies is gebeurd. En dat is een logische gedachte, stelt de politie.

Buurtonderzoek
"Ze hebben ook in mijn tuin naar sporen gezocht" zegt één van de buurtbewoners die zich afvraagt waarom er nog steeds grote zwarte schermen rond de woning staan. "Het onderzoek duurt lang, ik hoop dat ze niet meer lichamen hebben aangetroffen".

Volgens wijkagent Bert Kloek is het aannemelijk dat er nog wel een buurtonderzoek gedaan gaat worden. "Zodra het onderzoeksteam besluit dat er aanleiding voor is zal er ook meer informatie volgen. Ikzelf weet ook niet meer dan hetgeen al bekend is. Ik rij vandaag rond om te kijken hoe de stemming in de buurt is en inderdaad constateer ik ook dat er bij de buurtbewoners behoefte is aan informatie."

Het onderzoek bevindt zich nog in een eerste fase. Daarbij is het veelal onduidelijk wat er precies is gebeurd. Die vragen moeten voor een belangrijk deel door uitvoerig forensisch onderzoek worden beantwoord. Dat onderzoek kun je maar één keer goed doen.

Verdachte

In dit onderzoek is ook een verdachte aangehouden. Eventuele tussentijdse bevindingen en conclusies kunnen dan niet worden gedeeld. Dat zou het strafrechtelijk onderzoek en de belangen voor bijvoorbeeld nabestaanden kunnen schaden. De verdachte zit nog vast en zal dinsdag 20 februari worden voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Over de 40-jarige verdachte is een buurtbewoner kort en bondig; "een rustige jongen, vader van twee kinderen, die al zijn hele leven in de woning woont. Een groot drama als hij schuldig is aan een misdrijf, ook voor zijn familieleden die verderop in de wijk wonen." 

Straat weer vrij

In de loop van vanavond of uiterlijk morgen zal een deel van de al te zichtbare maatregelen worden teruggebracht tot alleen de woning zelf.

Hierdoor kan de straat weer gewoon gebruikt worden. 

Meer over dit onderwerp:
Zwolle 112 IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: