Stokpaardrijles in Enschede moet nieuwe rage worden

Als het angstige moeders van paardenmeisjes ligt, wordt dit de nieuwe rage in Enschede. Stokpaardrijden. Niet met zo'n groot gevaarlijk dier over hoge hindernissen springen, maar met een eenvoudige stok elegant rondjes rennen in de bak.

"Wij gebruiken de stokpaardenles om de kinderen de dressuurfiguren goed te leren", vertelt Saskia Kokkeel. Zij is paardrijinstructrice en begon ermee omdat haar dochter het had gezien op een paarden-event. "Daar gaven tieners uit Finland een presentatie en inmiddels is het daar zelfs een nationale sport." 

Geen gevaar

Als moeder van een paardenmeisje vindt Nanda Kleerebezem het een goed idee. "Ik zit altijd met angst te kijken naar de springles, als mijn dochter zo'n hindernis over moet. Ik heb het niet zo op paarden. Maar met deze stokpaarden kan ze hoogstens struikelen." 

Kinderen

De kleine Liam Sessink vindt het helemaal te gek. In zijn fantasiewereld is dit stoffen paard veel liever dan de manegepaarden. "Deze draaft niet zo hard en hij bokt ook niet." 

Lekker moe

De kinderen rennen ongeveer een half uur in een verkleinde bak en zijn na afloop behoorlijk moe. Ze leren er wat van, krijgen hun beweging en zijn daarna lekker rustig. Of het ook in Nederland een nationale sport wordt en of het ook echt een rage wordt, moet nog blijken.

Meer over dit onderwerp:
Enschede paarden stokpaard Manege Nieuws Verhalen
Deel dit artikel: