SwipeGuide wint Young Technology Award, ook prijs voor bedrijf uit Enschede

SwipeGuide heeft de Young Technology Award 2017 gewonnen. Het bedrijf wist de jury vanavond tijdens de finale in de Grote Kerk in Enschede het meest te overtuigen. Ook het Enschedese bedrijf Ecofalt viel in de prijzen.

De Young Technology Award is bedoeld voor jonge, innovatieve bedrijven uit Nederland. Eigenlijk zou de uitreiking eind vorig jaar al zijn, maar dat ging vanwege de weerswaarschuwing code rood niet door.

SwipeGuide krijgt als prijs vijfduizend euro. Naast SwipeGuide waren ook 20Face, Ecofalt, Ipsum Energy, Mobina IT en Smart2IT in de race voor de prijs.

Naast de jury kon het publiek dit jaar hun favoriet steunen in de vorm van een kleine financiële bijdrage. De organisatie verdubbelde het bedrag dat geïnvesteerd was in de finalisten. Dit bedrag kregen de finalisten uiteindelijk mee naar huis. Ecofalt heeft het meeste geld in de wacht gesleept. Het Enschedese bedrijf maakt een duurzaam alternatief voor asfalt.


Cloud-platform 

SwipeGuide biedt bedrijven een cloud-platform voor visuele gebruikersinstructies en -handleidingen die gebruikt kunnen worden op mobiele apparaten. Volgens de jury was de pitch van deze innovatie doorslaggevend. 

"De startup lost daadwerkelijk een probleem op in de markt. Het begint met een gebruiksaanwijzing vervangen en biedt ook een uitkomst in werkvoorbereiding en e-learning. Uiteindelijk hebben ze ook voor de toekomst al een next level approach. Kortom, een enorme impact", aldus de jury.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: