nieuws

CNV Vakmensen en FNV vragen half miljard voor pensioenfonds AkzoNobel

CNV Vakmensen vraagt half miljard voor pensioenfonds AkzoNobel
CNV Vakmensen vraagt half miljard voor pensioenfonds AkzoNobel © RTV Oost / Rogier van den Berg
Vakbonden CNV Vakmensen en FNV vroegen vandaag in overleg met AkzoNobel aandacht voor de problematiek rondom de pensioenvoorziening van (oud) werknemers. Om aan de pensioenafspraken te kunnen voldoen zou een half miljard euro nodig zijn.
Bestuurder Arthur Bot van CNV Vakmensen wil dat AkzoNobel voorkomt dat eigen werknemers in de kou komen te staan als het concern de chemietak van de hand doet, terwijl aandeelhouders wel geld geld krijgen.

Kariger pensioen
"Het is niet zo dat werknemers van de ene op de andere dag geen pensioen krijgen als het geld er niet komt", aldus Bot. "Het komt er op neer dat de pensioenen dan steeds kariger worden, het gaat geleidelijk". Volgens Bot kan dit zo ver gaan dat werknemers op den duur maar de helft krijgen van wat ze op dit moment in het vooruitzicht hebben.      

Half miljard 
Vorige week werden vakbonden en de centrale ondernemingsraad van AkzoNobel het er over eens dat het pensioenfonds van AkzoNobel bijna een half miljard euro te kort komt. “Snel handelen lijkt essentieel in deze kwestie”, zegt Bot. Hij gaat er vanuit op korte termijn afspraken te kunnen maken met AkzoNobel.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.