nieuws

Lotte van Beek vervangt Marrit Leenstra bij ploegenachtervolging op Spelen

De achtervolgingsploeg
De achtervolgingsploeg © ANP/Vincent Jannink
Lotte van Beek heeft op de olympische achtervolging opnieuw uitzicht op een medaille. De 26-jarige Zwolse mag woensdag als reserverijdster in de halve finales tegen het Amerikaanse team de plaats innemen van Marrit Leenstra.
Met kopvrouw Ireen Wüst en Antoinette de Jong moet de Nederlandse ploeg zonder al te grote problemen de eindstrijd kunnen halen. Daarin zal Leenstra normaal gesproken haar vaste basisplek weer terugkrijgen. Van Beek is, evenals bij Sotsji 2014 (goud), door haar optreden in de aanloop naar de finale dan in elk geval verzekerd van een plak.

Luxepositie

"Lotte heeft dit seizoen al een paar keer goed gepresteerd op de achtervolging", legt bondscoach Geert Kuiper uit. "Bovendien leveren we vrijwel niets in aan snelheid. Marrit behaalde brons op de 1500 meter, met Lotte 0,01 seconde erachter als nummer vier. Het is een luxepositie. Marrit is meer een sprintster en hoeft nu maar één keer te rijden."

Laatste race

De ploegenachtervolging van morgen is de laatste wedstrijd waarop een Overijsselaar in actie komt op de Olympische Spelen van dit jaar. Tot nu toe werden er twee medailles gepakt. Carlijn Achtereekte won goud op de 3000 meter en Jorien ter Mors won de 1000 meter.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.