nieuws

Stemt Olst-Wijhe voor nog meer duurzaamheid?

De verkiezingskaravaan in Olst-Wijhe
De verkiezingskaravaan in Olst-Wijhe © RTV Oost
Of er nu Europees, landelijk of lokaal gestemd wordt, Olst-Wijhe is standaard in het nieuws. Dat komt niet door het stemgedrag of heikele thema's maar de aanwezigheid van het kleinste stembureau van Nederland in Marle. De RTV Oost-verkiezingskaravaan peilt vandaag bij het gemeentehuis de stemming.
Heikele thema's zijn er de afgelopen vier jaar niet echt geweest. Er was ophef over de huisvesting van Poolse werknemers, drankgebruik onder jeugd en de vervuiling van het Olasfa-terrein, al is dat laatste een provinciale aangelegenheid. 

Nieuw Liberaal

Vier jaar geleden maakte D66 vanuit het niets met drie zetels haar intrede in de gemeenteraad. De VVD -fractie verloor onderweg één zetel, omdat raadslid Ralph Kronieger zich heeft afgescheiden en de éénmansfractie Olst-Wijhe Nieuw Liberaal vormt. Hij doet niet mee aan de komende verkiezingen.

Duurzaam

Met GroenLinks dient zich wel een nieuwe partij aan. Mede hierdoor kunnen de duurzame ambities van de gemeente een rol spelen in de verkiezingsstrijd. Olst-Wijhe wil binnen twee jaar 20% van de energie duurzaam opwekken, stimuleert lokale initiatieven en denkt erover windmolens te plaatsen, maar in bijvoorbeeld Marle, Welsum en Heerde reageren inwoners verontrust
De gemeente heeft door de aardehuizen bij Olst al een duurzaam visitekaartje afgegeven. De VVD wil op een andere manier bijdragen aan een duurzame samenleving door tussen Zwolle en Deventer een fietssnelweg aan te leggen. 

Vrijheid

Inwoners geven via RTV Oost aan dat ze in Olst-Wijhe meer aandacht willen voor onder meer veiligheid, onderhoud van de wegen en de vrijheid voor ondernemers. "Laat ondernemers zelf hun openingstijden bepalen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.