nieuws

Otter trekt zich van niemand wat aan en rent en zwemt bij Wilhelminabrug in Deventer

“Eerst dacht ik dat het een kat was, maar daarvoor had het toch een te rare vorm. Na goed kijken zag ik dat een otter door de wei rende." Robert Scholtens spotte de otter dit weekend bij het gemaal naast de Wilhelminabrug in Deventer.
De Deventenaar liep op zondagmiddag met zijn vriendin een rondje langs de IJssel, zoals wel vaker. Bij het gemaal zagen ze een dier rennen in de wei. Na goed kijken zagen ze dat het een otter was. 

Zin om te zwemmen

“Hij rende vrolijk door de wei, maar daar bleef het eigenlijk ook wel bij”, vertelt Scholtens. Uiteindelijk begon het gemaal van de Bolwerksmolen met malen, waardoor het water in beweging kwam.
“Ik was net gestopt met filmen toen de otter in het beweeglijke water sprong. Hij zal wel zin gekregen hebben om te zwemmen toen hij het stromende water zag.”

Bijzonder

Het is vrij uitzonderlijk dat een otter zich overdag toont. Het zijn eigenlijk nachtdieren die alleen in de schemer en in het donker actief zijn. “De otter trok zich van niemand wat aan. Niet van ons en niet van de vissers die verderop stonden.”

De Deventenaar, die dierverzorging heeft gestudeerd, hoopt niet dat de otter zich nog weer bij mensen laat zien. “Op die manier zou hij gevaar kunnen lopen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.