Winter in Overijssel: 'Zo maak je een pizzapunt!'

RTV Oost volgt deze week twee families op vakantie in elkaars provincie: de familie Ensink uit Holten en de familie Baltus uit het Limburgse Valkenburg. Hoe ervaren ze de streekeigen gewoonten, de natuur, musea, culinaire specialiteiten, attractieparken en natuurlijk de inwoners?

Na een drukke dag en een heerlijke nachtrust staat er weer van alles op het programma voor de familie Baltus. Te beginnen met twee museumbezoekjes: het Bakkerijmuseum en het Anton Pieck Museum in Hattem. Hier blijkt dat Dave iets minder van kunst houdt dan Angie. 

Na de kunstbezoekjes is het tijd voor een heel andere en tevens laatste activiteit, namelijk: een bezoekje aan Dinoland Zwolle. Het gezin grijpt haar kans om met verschillende dino's op de foto te gaan.

Historisch uitstapje

Het gezin Ensink maakt een uitstapje naar Kasteel Hoensbroek. In het middeleeuwse kasteel worden bijzondere verhalen over vroeger verteld. Daaruit ontstaat een discussie over trouwen op je achttiende. Harold en Annemarie hebben daar toch een iets andere mening over..

Daarna mogen ze de lange latten onderbinden in Snowworld. Vader Harold kruipt deze keer niet in de rol van quizmaster of vlogger, maar legt de kinderen uit hoe je de 'pizzapunt' maakt. 

Meer over dit onderwerp:
Verhalen
Deel dit artikel: