Verkiezingskaravaan parkeert voor Deventer stadhuis nu het nog kan

De verkiezingskaravaan staat vandaag stil op het Grote Kerkhof in Deventer. Nu het nog kan, want het autovrij maken van het plein is één van de heikele onderwerpen tijdens de campagne voor de raadsverkiezingen.

Al jaren geleden is besloten auto's van het plein in het centrum te weren maar het is er nog niet van gekomen. GroenLinks wil hier in de campagne een speerpunt van maken.

De binnenstad - in het bijzonder het parkeren en grote infrastructurele projecten - zorgt regelmatig voor politiek vuurwerk. Nadat er jarenlang gediscussieerd is over het Stadskantoor veroorzaakt nu de bouw van filmtheater Viking voor politieke commotie. 

Met de Atheïstische Seculiere Partij, Deventer Sociaal en Denk zijn er drie nieuwe partijen die meedoen aan de verkiezingen. De SP is door interne twisten in twee nieuwe fracties uiteen gevallen en doet niet mee aan de verkiezingen.

Ook binnen de VVD is het niet bepaald rustig. Raadslid Carmen Hunger is onlangs opgestapt nadat haar integriteit ter discussie was gesteld. Een kandidaat voor de VVD heeft zich teruggetrokken na een veroordeling door de rechtbank. 

De VVD heeft geweigerd in de aanloop naar de verkiezingen met Denk in debat te gaan.

Meer over dit onderwerp:
Overijsselkiest Deventer Nieuws Overijssel Kiest
Deel dit artikel: