nieuws

Enschede geeft sokken weg om maaltijdbezorgers alert te maken op overlast

Maaltijdbezorgers zijn vanmiddag in Enschede verrast met 'rijd-elkaar-niet-van-de-sokken'-sokken. Wethouder Eelco Eerenberg deelde de sokken vanmiddag uit aan tientallen bezorgers om ze aan te moedigen rekening te houden met elkaar als ze door de binnenstad rijden.
Bewoners en bezoekers van de binnenstad ervaren regelmatig overlast van brommers en scooters. Ook bezorgers op elektrische fietsen, waar steeds meer gebruik van wordt gemaakt, jagen voetgangers in de binnenstad soms de stuipen op het lijf. 

Brief voor baas
Samen met een handhaver en de politie ging de wethouder kort het gesprek aan met de aanwezige bezorgers. Behalve de sokken kregen ze ook een brief mee voor hun baas, met een uitnodiging voor een gesprek.
“Iedereen wil graag een warme maaltijd bezorgd krijgen, maar wel graag veilig", zegt Eerenberg. "Daarom vragen we op deze ludieke manier of iedereen een beetje rekening met elkaar wil houden als gebruiker van de binnenstad. Rijd elkaar niet van de sokken, zo simpel is het.”
De bestelde pizza's en andere maaltijden zijn na het gesprek naar Humanitas gebracht. "Die hebben vanavond een warm feestje!” aldus de wethouder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.