nieuws

De kogel is door de kerk: Twente krijgt "meest toonaangevende poppodium van Oost-Nederland"

Enschede en Hengelo krijgen één poppodium dat het grootste en meest toonaangevende poppodium van Oost-Nederland moet worden. Dat hebben de colleges van beide gemeenten besloten.
Het nieuwe Twentse poppodium begint vanaf 1 maart dit jaar en wordt gefinancierd door Hengelo en Enschede. Het poppodium krijgt een subsidie van bijna 1.8 miljoen euro.

Multifunctioneel
In Hengelo komt het accent te liggen op popmuziek, terwijl in Enschede vooral dance, urban/hiphop, elektropop en andere nieuwe muziekstromen de ruimte krijgen. De grote zaal van Atak wordt opgesplitst zodat deze multifunctioneel inzetbaar wordt. Johan de Jong, directeur van Metropool, hoopt dat Atak in maart weer open kan voor concerten.
Naast Metropool en Atak worden ook andere podia en theaters bij het initiatief betrokken zoals Innocent in Hengelo, het Openluchttheater in Hertme en het Enschedese Muziekcentrum.

Stichting
Het poppodium wordt een stichting met een directeur-bestuurder en een raad van toezicht van minimaal drie en maximaal zeven leden. De naam Poppodium Twente is nog een werktitel en niet de definitieve naam.
Beide gemeenten voeren dit jaar elk kwartaal gezamenlijk bestuurlijke overleggen met het poppodium over de vooruitgang. Uiterlijk 1 december dit jaar besluiten beide colleges of het poppodium subsidie krijgt in de periode 2019-2021.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.