Sexy plattelandsmeiden op de catwalk in Bathmen: wie wordt Boerin van het Jaar?

Ze zien het als een uitgelezen mogelijkheid om te showen dat boerinnen wel degelijk hip en sexy kunnen zijn. En vooral ook om het platteland te promoten. Plattelandsmeiden uit het hele land strijden volgende week zaterdag bij manege 't Ruiterkamp in Bathmen om de felbegeerde titel Boerin van het Jaar.

Bovendien wordt die avond een tipje van de sluier opgelicht van de eerste editie van Boerenkalender, waarvoor zich intussen al een aantal mannelijke modellen heeft aangemeld.


Stuk voor stuk prijken de deelneemsters van volgende week ook al als pin-up op de welbekende Boerinnenkalender. Stef Bloo uit Deventer geldt als de geestelijk vader van dit kleinood.

Nooit hooiberg gezien
Reden om Boerinnenkalender.nl te lanceren vormde de rel enkele jaren geleden rond een soortgelijke buitenlandse versie. De dames die hierop stonden, hadden amper ooit een hooiberg van dichtbij gezien, zo luidde de kritiek.

Schot in de roos
Stef Bloo had dan ook een duidelijk criterium: “Absolute voorwaarde is dat alle vrouwelijke modellen een link met de boerderij hebben, maar met onze kalender willen we met name alle vooroordelen die over boerinnen bestaan wegnemen. Want die kunnen wel degelijk hip en sexy zijn. Dat hebben we met onze kalender wel aangetoond.”

De kalender bleek een regelrecht schot in de roos. “Voor de editie van volgend jaar gaat het aantal aanmeldingen nu al zelfs al richting driehonderd. Daaruit moeten we dus vijftien modellen selecteren. De meiden die uiteindelijk op de kalender belanden krijgen uitgebreid de mogelijkheid hun zegje te doen en zo het platteland te promoten.”


Stoere boerenzonen
Zaterdag 3 maart – tijdens de vijfde editie van de verkiezing – wordt uitgemaakt wie zich van deze ‘kalendergirls’ de nieuwe Boerin van het Jaar mag noemen. Daarbij showen ze onder meer op de catwalk hoe sexy een overall kan zijn.


Volgend jaar ziet bovendien de eerste versie van de Boerenkalender met stoere boerenzonen het levenslicht. “We kregen hier in het verleden al vaker vraag naar en volgend jaar gaat het dan eindelijk gebeuren. De eerste mannelijke kandidaten hebben zich zelfs al aangemeld.”

Meer over dit onderwerp:
Salland Deventer Nieuws
Deel dit artikel: