nieuws

Opgeluchte reacties na persconferentie Van Nieuwenhuizen: "Al het werk niet voor niets"

Opgeluchte reacties na persconferentie Van Nieuwenhuizen: "Al het werk niet voor niets"
Opgeluchte reacties na persconferentie Van Nieuwenhuizen: "Al het werk niet voor niets" © RTV Oost
De leden van actiegroep HoogOverijssel zijn opgelucht nu minister Van Nieuwenhuizen heeft gezegd dat Lelystad Airport definitief niet open gaat in april 2019. Vanochtend keken zij samen naar de persconferentie.
"De minister heeft altijd gezegd dat de vliegroutes niet hoger konden, nu blijkt dat opeens toch te kunnen. Twee keer zo hoog zelfs", vertelt voorzitter Jan Rooijakkers.
De actiegroep is niet alleen blij met het uitstel van de opening, ook de belofte van de minister om het advies van de commissie voor de milieueffectrapportage (MER) op te volgen is erg goed nieuws volgens de voorzitter. "Veel mensen denken dat ministers het advies van de MER altijd opvolgen, maar dat is lang niet altijd zo. Daarom ben ik blij dat Van Nieuwenhuizen dat wel gaat doen".
Toch is de strijd nog niet gestreden volgens HoogOverijssel. "Voor de omgeving Zwolle en Dalfsen is het op alle punten een grote verbetering ten opzichte van juni vorig jaar. Toch hebben wij ook contact met actiegroepen uit andere delen van het land, daar valt vaak nog wel het een en ander te verbeteren", aldus Rooijakkers.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.