nieuws

Deventer toverzwembroek niet aan te slepen

Hij hoopte dat hij überhaupt het benodigde bedrag bijeen zou halen, maar al binnen een dag heeft de Deventer student Tom van Dieren (19) – uitvinder van de spraakmakende toverzwembroek – de buit binnen. “Dit overtreft mijn stoutste verwachtingen.”
Zoals gisteren gemeld heeft de tweedejaars student Small Business van de Saxion Hogeschool een opmerkelijke toverzwembroek ontwikkeld, die bij contact met water razendsnel in allerlei hippe kleurtjes verandert.

Revolutionair
De student kwam op zijn idee tijdens een treinritje. Vervolgens had hij echter nog een lange weg te gaan. Het bleek namelijk verre van eenvoudig de stof te ontwikkelen. Talloze experimenten later, was de toverzwembroek echter een feit.
Om het revolutionaire stukje textiel deze zomer in de markt te zetten, wilde Van Dieren via crowdfunding geld ophalen. Daarbij mikte hij op 15.000 euro. “Maar het liep storm en ik had al na een dag zelfs 20.000 binnen.”
De Deventer student zou daarvan driehonderd regenboogzwembroeken kunnen maken: “Maar het bedrag dat ik heb nu heb, is zelfs al goed voor vierhonderd exemplaren.”

Lat hoger gelegd
Nu hij eenmaal zo goed op weg is, heeft Van Dieren de lat een stuk hoger gelegd. “Ik ga nu voor duizend stuks. Ik moet dus nog wel even.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.