Kaveljagers logeren dagenlang in gemeentehuis Hellendoorn voor bouwgrond

Aan de logeerpartij in het gemeentehuis van Hellendoorn is vandaag een einde gekomen. Kaveljagers verbleven daar dagenlang, de eerste toekomstige bewoner van Hellendoorn-Noord bivakkeert er zelfs al sinds maandag in een tentje.

"Vrijdag ben ik hier al geweest, maar toen konden we hier nog niet overnachten", vertelt een gegadigde Hellendoorner. "Het is een droom om in Hellendoorn-Noord een eigen huis te ontwerpen en bouwen."

Wie het eerst komt...

In de jacht op de Hellendoornse kavels was het principe 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt' van kracht. De genummerde stoelen gaven de plek in de wachtrij aan. "Door de Hellendoornse gemoedelijkheid konden we ook familieleden ons laten aflossen en hoefden we niet constant op de stoel te blijven zitten", vertelt een potentiële nieuwe bewoner.

Nicky Tuink was afgelopen maandag de eerste die zich meldde bij het gemeentehuis in Nijverdal. "Om 06.00 uur kwam ik hier met een thermoskan koffie en een slaapzak. Een paar uur later kwam de volgende." De gemeente Hellendoorn had vooraf aangekondigd dat donderdag de uitgifte zou zijn van de kavels. Tuink besloot het zekere voor het onzekere te nemen en er op tijd bij te zijn. 

"Drie dagen lang buurtfeest" 

De gemeente besloot al snel dat het geen goed idee was om de kaveljagers drie nachten buiten in de kou te laten bivakkeren. Ze mochten binnen hun tentje opzetten en gebruik maken van de toiletten. "Het waren een paar bewogen nachten", licht Ellen Wichers Schreur toe. "Maar je moet er iets voor over hebben hé!".  

Hoewel de wijk in Hellendoorn-Noord nog gebouwd moet worden, een buurtvereniging is al geboren. "We hebben elkaar de afgelopen dagen best wel goed leren kennen", vertelt Ellen Wichers Schreur die met haar vriend ook in de race is voor een kavel. "Het was eigenlijk een soort buurtfeest, we hebben er samen een soort van feestje van gemaakt!". 

Ondernemers op de koffie

Ellen kwam op het idee om alvast een Facebookpagina te maken voor de nieuwe buurt in Hellendoorn. "Ook een beetje voor familie en vrienden, zodat ze konden zien hoe het hier ging". Ondernemers maakten daar op hun beurt gretig gebruik van. "Makelaars, bouwbedrijven en badkamerverkopers kwamen op de koffie en vanmorgen werden we door het CDA verrast met een ontbijtje." 

Ellen en andere kaveljagers kregen afgelopen week regelmatig te horen dat er in 1973 een soortgelijk tafereel heeft plaatsgevonden in de gemeente. "Ik hoop dat wij over 30 of 40 jaar ook kunnen zeggen: in 2018, toen lagen wij in het gemeentehuis voor ons huisje in Hellendoorn-Noord." 

Om 09.00 uur werd het lange wachten dan eindelijk beloond. Het stel op stoelnummer 1 mocht als eerste een optie doen op één van de achttien te vergeven kavels.

Meer over dit onderwerp:
kavels Reggestreek Hellendoorn Nieuws
Deel dit artikel: