nieuws

Normaal-voorman Bennie Jolink ontwerpt speciale høk-schoenen: ‘Voor iedereen te koop’

De gepensioneerde Normaalzanger Bennie Jolink heeft speciale høk-schoenen ontworpen. “En niet alleen voor mezelf, maar ze komen ook op de markt.”
Jolink was veertig jaar lang zanger van de Achterhoekse boerenrockformatie Normaal, de uitvinders van de boerenrock. Behalve zanger is hij bovendien afgestudeerd aan de kunstacademie AKI in Enschede.

Excentriek

Vandaar wellicht ook zijn voorliefde voor excentrieke kleding. Behalve in kleurige blouses loopt Jolink in het dagelijks leven ook veelvuldig rond op in het oog springende artistieke schoenen.

Gestrikt

De fabrikant ervan, Kops Schoenen uit het Brabantse Schaijk, heeft hem nu blijkbaar weten te strikken om een paar speciale schoenen te ontwerpen. Behalve voor de schoenen wordt dit design ook gebruikt voor speciale (tuin)klompen.

'Te koop voor iedereen'

Bennie Jolink: “Ze zijn niet alleen voor mijzelf, maar ze komen ook op de markt. Te koop dus voor iedereen die ze wil hebben.”

Testfase
Onduidelijk is nog wanneer de schoenen en klompen worden gelanceerd. Jolink moet ze namelijk eerst uitgebreid testen, zo laat hij weten. Behalve het schoeisel komt er ook een shirt in hetzelfde design.

Standbeeld

Normaal heeft overigens de primeur dat het als eerste Nederlandse popband een levensgroot standbeeld krijgt. Het bronzen kunstwerk wordt Hemelvaartsdag gepresenteerd in Hummelo, de plek waar Jolink is geboren en getogen en tot op de dag van vandaag woont.

Nieuwe plaat

Jolink moest indertijd met Normaal stoppen vanwege zijn aangeboren astma die hem parten speelde, maar het gaat nu weer beter met hem. Zo goed zelfs dat hij in de studio bij zijn huis bezig is om een nieuwe plaat op te nemen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.