nieuws

Go Ahead Eagles hoopt dat duel met FC Oss doorgaat, ondanks vorst

Het is afwachten of de thuiswedstrijd van Go Ahead Eagles tegen FC Oss morgenavond door kan gaan. Mogelijk is de vorst opnieuw een spelbreker.
De vorige thuiswedstrijd van Go Ahead Eagles tegen FC Emmen werd om diezelfde reden afgelast en enkele dagen later ingehaald. 

Elke dag weer een raadsel
Aan de Vetkampstraat balen ze dat het elke keer onduidelijk is of er kan worden gevoetbald: "Het is elke dag weer een raadsel, we laten ons maar verrassen", aldus van trainer Jan van Staa. "De spelers moeten zich voorbereiden op een hard veld, of op een veld dat voor de helft zacht is en dat soort gekke dingen. Maar daar heeft de tegenstander ook last van. De mensen hier hebben er alles aan gedaan om de wedstrijd door te laten gaan en we hopen dat we kunnen spelen."
Van Staa is dan ook blij met het besluit om volgende week alsnog de veldverwarming in de Adelaarshorst aan te zetten: "Geweldig. Dan weet je tenminste zeker dat er tegen De Graafschap gespeeld gaat worden op een normale mat."

Klaarstomen voor 4e periode

Go Ahead Eagles gebruikt de komende wedstrijden om de ploeg klaar te stomen voor de vierde periode, waarin met het 5-3-2-systeem moet worden gepiekt. "Daar hebben we deze week weer veel tijd ingestoken, we zijn er op de trainingen mee bezig geweest om dat te perfectioneren. We hebben het met verschillende mensen geprobeerd. Dat heeft ook met de blessures te maken, daardoor moet je wel schuiven. Maar we moeten ervoor zorgen dat het per wedstrijd beter wordt."
Linksback Mauro Savastano is er in ieder geval niet bij. De verdediger heeft last van zijn hamstring. Wie hem vervangt, kon Van Staa donderdag nog niet zeggen. Ook Aaron Nemane, Brem Soumaoro en Patrick Maneschijn zijn niet inzetbaar.

Live op radio

Als het veld wordt goedgekeurd is de wedstrijd morgen vanaf 20.00 uur live te volgen via Radio Oost.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.