nieuws

Harald Droste: "Tubbergen moet bruisen, maar laten we niet overdrijven"

De RTV Oost verkiezingskaravaan staat vandaag in 'bruisend' Tubbergen. Als het aan Harald Droste van Droste's Herberg ligt moet de gemeente, met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht, niet teveel willen veranderen aan Tubbergen. "Gemeenten hebben vaak de neiging om van alles te veranderen om zich te promoten, Tubbergen moet bruisen en levendig zijn, maar we moeten niet overdrijven."
Droste is als ondernemer afhankelijk van toerisme, maar vindt niet dat Tubbergen zich als gemeente nog beter op de kaart moet zetten om toeristen te trekken. "Tubbergen is een mooie plattelandsgemeente en ik denk dat we dat ook zo moeten houden. Je moet als gemeente wel bij jezelf blijven." Volgens Droste moet Tubbergen met name inzetten op de samenwerking met andere Twentse gemeenten. "Toeristen komen hier voor Twente en niet voor een specifieke gemeente. Daar ligt onze kracht en daar moeten we ons voor inzetten."

Toeristenbelasting

Droste is tevreden over de gemeente en haar uitstraling. "Volgens mij bruist het hier al behoorlijk, kijk maar eens hoeveel aanvragen er zijn voor tentfeesten en evenementen." Toch is er nog wel een punt waar de gemeente eens kritisch naar moet kijken volgens Droste. "De promotie van Twente wordt nu betaald door de gemeente en haar inwoners, volgens mij is het beter om het via de toeristenbelasting te laten lopen waardoor gemeenten waar veel toeristen zijn ook meer kunnen bijdragen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.