nieuws

Wierden realiseert in twee jaar tijd zonnepark van bijna vijf hectare

Twee jaar lang is er met man en macht gewerkt om zonnepark De Groene Weuste in Wierden te realiseren. Het park heeft een oppervlakte van 4,7 hectare en is bijna klaar.
"Zo snel, dat is nog nooit eerder vertoond", vertelde Kees van Dorth, projectleider van het zonnepark, al eerder. "Er zijn ook parken waar vier, vijf jaar over gedaan wordt."

Lokale inzet

Het park is gebouwd door lokale bedrijven met inzet van werkzoekenden uit de gemeente, statushouders die nog aan het inburgeren zijn en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
"Het is dus echt een lokaal gebeuren en dat is erg bijzonder", vertelt van Dorth. "Het geld dat we aan dit park uitgeven, blijft ook echt hier."

Paardenhooi en brandhout

Op alle vlakken wordt zo 'groen' mogelijk gedacht. "Het gras dat tussen de zonnepanelen groeit, wordt in de zomer gehooid." De pallets waar de panelen op werden vervoerd zijn op weggeefpagina's op Facebook geplaatst.
"Ik ken mensen die hun kamer ermee betimmeren of het als brandhout gebruiken", vertelt de projectleider. 

Trots

De projectleider kijkt positief terug op de afgelopen twee jaar: "De organisatie bestaat enkel uit lokale vrijwilligers en het geeft een kick om te zien dat we dit bereikt hebben in twee jaar tijd." Ook kijkt Van Dorth al stiekem naar de toekomst: "Over twee jaar hopen we nog een park te hebben."
Aankomende week wordt de laatste hand gelegd aan het park. Daarna zal het park ook daadwerkelijk stroom gaan leveren.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.