nieuws

Trein naar Zwolle stopt tijdelijk in 't Harde, met de bus verder

Het NS station in 't Harde fungeert tijdelijk als start- en eindpunt voor treinreizigers op de lijn Zwolle-Amerfoort. Als gevolg van werkzaamheden op het NS station in Zwolle is er slechts zeer beperkt treinverkeer mogelijk in de krokusvakantie. Station 't Harde is aangewezen als het punt waar treinreizigers uit Zwolle moeten opstappen of uitstappen. Tussen Zwolle en 't Harde worden de reizigers vervoerd met bussen.
Het zal daarom in de krokusvakantie extra druk zijn op het station in 't Harde. Om de hoeveelheden reizigers op te kunnen vangen is een tijdelijk extra perron geplaatst door ProRail.
Daarmee kan op dit station midden op de Veluwe opeens veel meer treinverkeer dan normaal worden afgehandeld. Station ’t Harde is normaal een reizigersstation waar slechts vier sprinters per uur halt houden. Daar gaan zes intercity’s per uur tijdelijk bij komen, omdat het station in Zwolle tussen 24 februari en 4 maart gedeeltelijk niet gebruikt kan worden.
Naast het station in 't Harde ligt een groot geasfalteerd parkeerterrein van defensie. Dat maakt deze locatie bijzonder geschikt voor de ontvangst en afhandeling van het busvervoer dat NS in de komende voorjaarsvakantie instelt. Reizigers van Amersfoort naar Zwolle stappen hier over van de trein op de bus en andersom.
De aanpassing van het treinverkeer is nodig vanwege werkzaamheden. Gemeente Zwolle heeft ProRail opdracht gegeven een busbrug te realiseren aan de westzijde van het station. In de voorjaarsvakantie past ProRail de bovenleiding aan. Treinverkeer is aan deze zijde van het station dan niet mogelijk, aan de oostzijde rijdt wel normaal treinverkeer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.