nieuws

RTV Oost zet in maart de streektaal in het zonnetje

Maart Dialectmaand
Maart Dialectmaand © RTV Oost
Maart is bij RTV Oost 'Dialectmaand'. Een maand waarin we de streektaal in het zonnetje zetten, niet alleen de Overijsselse, maar ook die van buiten onze provincie.

Bökkers

We trappen de dialectmaand af op Radio Oost met een kaartenactie in Goeiemorgen Overijssel op 1 maart. Hier kun je twee kaarten winnen voor de nieuwe tour van Bökkers ‘Schorum uut de Schiettente’. Niet alleen zie je de band op hun allereerste tourdag op 3 maart optreden in Heino, je wint ook een meet & greet!

Old Ni-js en Höllenboer

Op 2 maart kun je genieten van een live-optreden van Old Ni-js in Goeiemiddag Overijssel en op 9 maart treedt Höllenboer live op in Goeiemorgen Overijssel.

Dialect Top 25

In Zie Zo Zaterdag hoor je in maart de 25 mooiste dialectplaten voorbij komen. Mail je favoriete dialectplaat naar ziezozaterdag@rtvoost.nl. Zie Zo Zaterdag hoor je elke zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur op Radio Oost, het radioprogramma is ook via TV Oost te zien vanaf 12.00 uur. Behalve hóren, kun je dan ook live-optredens zíen van onder anderen de volgende dialectbands en -artiesten: Jan Ottink (10 maart), Edwin Jongedijk (24 maart) en Mooi Wark (31 maart).

Boogie Kearls

Mis het niet, op vrijdag 16 maart zie je om 21.00 en 23.00 uur op TV Oost het exclusieve foyerconcert dat de Boogie Kearls bij RTV Oost gaven. Deze 4 kearls uit het oosten van het land spelen een dampende mix van dialect- en Engelstalige nummers, in een groovende blues- en rootsstijl. Vol overgave, scherpe teksten, snijdende gitaar solo’s, vette Hammond en honky tonk piano.

Helligen Hendrik

TV Oost sluit de dialectmaand af op vrijdag 30 maart om 20.00 uur met de theatershow Lös van Helligen Hendrik.  De eigenzinnige Tukker overdenkt zijn zonden en neemt een scherpzinnig besluit: het roer gaat om! Hij stelt een lange lijst met goede voornemens op, maar al snel gaat het natuurlijk flink mis. Hendrik loopt helemaal leeg en alles en iedereen moet het weer ontgelden.

Alles Plat

Als liefhebber van streektaalmuziek kun je ook altijd luisteren naar onze internetzender AllesPlat.nl met alleen maar dialectmuziek uit Noordoost Nederland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.