nieuws

Go Ahead Eagles gaat veldverwarming toch aanzetten

De Adelaarshorst
De Adelaarshorst © Pro Shots
Go Ahead Eagles zet de veldverwarming in de Adelaarshorst volgende week alsnog aan. De club wil er alles aan doen om de competitiewedstrijd tegen De Graafschap door te laten gaan.
De veldverwarming bleef deze winter tot nu toe uit. Er zijn hoge kosten verbonden aan het gebruik van de verwarming en het is in de Jupiler League niet verplicht.

Risicowedstrijd

Vanwege de Siberische kou die wordt verwacht is nu toch besloten om de veldverwarming aan te zetten. Volgende week zondag speelt Go Ahead Eagles een thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Dat is een risicowedstrijd, die zeer waarschijnlijk niet op een midweekse avond mag worden ingehaald. Om niet in de knel te komen met het competitieprogramma is het dus van belang dat de wedstrijd volgende week zondag gewoon doorgaat. 
Ook voor de selectie en de technische staf is het fijner om niet tot het laatste moment in onzekerheid te verkeren over het doorgaan van de wedstrijd. Dit seizoen is al een paar keer een duel afgelast vanwege sneeuw of vorst. Dat duel moet dan een paar dagen later worden ingehaald, waardoor ook de trainingsschema's in de war worden gegooid.

Morgen keuring

Of de thuiswedstrijd van morgenavond tegen FC Oss doorgaat is nog onduidelijk. De veldverwarming staat momenteel dus nog niet aan, dus het veld is vrij hard. Morgen wordt het veld gekeurd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.