nieuws

Bewakingsbeelden vluchtende man die 72-jarige Zwollenaar in flat heeft overvallen

Man (72) overvallen in zijn flat
Man (72) overvallen in zijn flat © Onder de Loep
Een 72-jarige man is op woensdag 14 februari in zijn flatwoning aan de Biesbosch in Zwolle overvallen. De overvaller heeft een geldbedrag buitgemaakt en is daarna weggevlucht.
De overval gebeurde op klaarlichte dag rond 09.30 uur. Opmerkelijk genoeg belt de overvaller aan bij de voordeur van het slachtoffer. De flat heeft namelijk meerdere ingangen, waar je moet aanbellen om binnen te komen.

'Waar is het geld?'

Op het moment dat het slachtoffer zijn voordeur opent, duwt de overvaller hem naar binnen en zegt: "waar is het geld?" Als hij een geldbedrag van de spaarcenten van het slachtoffer heeft buitgemaakt, rent de overvaller weg over de galerij naar de hal van de flat die het verst is verwijderd van de woning van de 72-jarige man. Het is de hal waar de overvaller ook binnenkwam, die aan de kant van de Zwartewaterallee.
Vanuit de hal rent hij aan de achterkant van de flat aan de Biesbosch weer weg. Er zijn beelden van de overvaller op het moment dat hij binnenkomt en weer weggaat. Het valt op dat hij precies lijkt te weten waar de bewakingscamera hangt. Als hij daar langs loopt, houdt hij een pakje voor zijn gezicht. Wie herkent de man van de beelden? Wie weet meer van hem op basis van het signalement?

Signalement

  • leeftijd: 20-30 jaar
  • huidskleur: getint
  • haar: donker
  • postuur: stevig
  • lengte: 1.75-1.80 m.
  • kleding: donkere broek, blauwe hoodie, donkere schoenen met witte veters en witte randen bij de zool
Bel de politie met uw tips op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000. Via deze link kan anoniem worden getipt bij Meld Misdaad Anoniem.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.