nieuws

"Het is tijd voor meer balans in de Tubbergse raad"

Met tien van de negentien zetels is het CDA alleenheerser in Tubbergen. En natuurlijk gaan de christendemocraten graag op dezelfde voet verder. De uitdagers slijpen echter de messen. "Tijd voor meer balans in de raad."
Het is een opmerkelijke oproep van Henk Wessels, lijsttrekker en (enig) raadslid van de PvdA. Zijn stemadvies aan de burgers van de gemeente Tubbergen is uiteraard te stemmen op zijn partij; de reden is een betere balans in de gemeenteraad. "We hebben een grote meerderheid voor het CDA en dat komt het democratisch proces niet ten goede."

Meer reuring

Het is niet de enige reden om PvdA te stemmen, vervolgt Wessels: "De kapvergunning moet aangepast worden om het Twentse coulissenlandschap te behouden. En het Raadhuisplein mag ook opgeknapt worden. Meer horeca, een muziekkoepel. Meer reuring."
De samenwerking tussen Gemeentebelangen/VVD, samen goed voor zes zetels, mag nu een wethouder leveren maar hoopt natuurlijk op meer invloed. Lijsttrekker Ursula Bekhuis wil er zijn voor alle inwoners van Tubbergen: "Jong, oud, man, vrouw. Wij zijn er voor iedereen."

Wonen voor jong en oud

Dat vertaalt zich in de bouwplannen van de partij. "Iedereen moet hier een huis kunnen bouwen. Zodat jongeren niet wegtrekken naar de stad en ouderen oud kunnen worden in hun eigen huis."
En daar sluit het CDA zich bij aan. De partij wil, vanzelfsprekend, op dezelfde voet verder in Tubbergen. Dus ook meer leefbaarheid in alle omliggende kernen: "Goed onderwijs en een divers woningaanbod. In een financieel gezonde gemeente."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.