nieuws

Zwolle trekt 40.000 euro uit voor Roze Zaterdag in 2020

Zwolse Love Boat tijdens Canal Parade in 2015
Zwolse Love Boat tijdens Canal Parade in 2015 © RTV Oost / Mark Bakker
Om te laten zien dat Zwolle een tolerante stad is, trekt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente 40.000 euro uit om Roze Zaterdag in 2020 naar Zwolle te halen.
De initiatiefnemers hebben de plannen van Zwolle in oktober vorig jaar aangemeld bij Stichting Roze Zaterdagen. Dit voorjaar wordt een bidbook ingediend met daarin de plannen voor Zwolle. Stichting Roze Zaterdag kent de titel Roze Stad toe aan de gemeente die het beste plan indient.

Roze Zaterdag

Roze Zaterdag is bedoeld om de diversiteit van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders te tonen en zo het begrip voor deze groepen te vergroten.

De initiatiefnemers willen Zwolle een week lang roze kleuren, met als afsluiting de Roze Zaterdag. Binnen deze week worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals voorstellingen, films, exposities en feesten, allemaal met een Roze accent. Ook komt er een parade.
Zwolle is al eerder kandidaat geweest voor Roze Zaterdag: in 1990 kleurde Zwolle roze, met als thema 'Gewoon Trots', evenals in 2006 met het thema 'You're Welcome'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.