nieuws

Bewoners Wijhe verzamelen zwerfvuil met kinderwagen

Slepen met een vuilniszak om zwerfvuil te verzamelen en van de straat te halen? Dat moet anders kunnen bedacht afvalinzamelingsbedrijf ROVA uit Zwolle. Bijvoorbeeld door een kinderwagen in te zetten.
Nou ja, kinderwagen... Het gaat om het onderstel van een kinderwagen waar een afvalbak ingezet kan worden. Zo wordt het verzamelen en 'slepen' met zwerfvuil van de straat een fluitje van een cent.
De primeur van het gebruik van de zwerfvuilkinderwagen was deze week voor Karin van de Riet uit Wijhe. De vrouw kwam vorig jaar november ook met het idee voor het kinderwagenonderstel met een grote bak, zodat het veel makkelijker wordt om zwerfvuil op te ruimen.  "Je hoeft dan geen zware vuilniszak mee te zeulen en houdt je handen vrij voor het rapen van zwerfvuil", aldus Karin.
De zwerfvuilkinderwagen staat op de gemeentewerf in Wijhe en is beschikbaar voor alle mensen die zwerfvuil willen ruimen.

Mooi Schoon

De zwerfvuilkinderwagen is gemaakt door een medewerker van Mooi Schoon. Dat is het zwerfvuilprogramma van ROVA waarin de gemeente Olst-Wijhe samen met 17 andere ROVA-gemeenten participeert. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.