nieuws

Hoera, vakantie!

Met veel lawaai renden de leerlingen van de Wilbertschool in Hengelo vanmiddag het schoolplein op. De voorjaarsvakantie is officieel begonnen en dat betekent dat ook veel wintersporters er weer op uit trekken.
Een paar extra handschoenen, pullys en mutsen: bij Baum Sport in Hengelo is het een komen en gaan van klanten vandaag. In februari is het ieder jaar druk bij de Hengelose wintersportzaak, maar door de koude weersvoorspellingen komen mensen last-minute nog extra thermokleding scoren.

Laatste uurtjes

Jip en Luuk zijn ook vol van de wintersport. "Wij vertrekken vanavond om 18.00 uur. Ik heb heb er heel erg veel zin in", vertelt Jip met een glimlach. De ANWB voorspelt vanavond en morgen lange files naar de Alpenlanden. Maar de kinderen een dagje eerder van school halen is voor de moeder van Jip geen optie. "Ik vind gewoon dat het niet hoort, tenzij je echt ziek bent, dan moet je thuis blijven. Dat zijn nou eenmaal de regels en daar moet je je aan houden." 
Brenda Stassen, vestigingsleider van de Wilbertschool in Hengelo, kon de onrust in de klas afgelopen week al merken. En niet alleen de kinderen kijken uit naar de vakantie, ook de docenten vinden het best lekker om een weekje te relaxen. "Die ontlading is niet zo extreem als bij de kinderen natuurlijk, maar wij vinden het wel fijn om een weekje vrij te zijn." Of Jip school nog een beetje gaat missen in de vakantie? "Nee, dat helemaal niet!" 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.