nieuws

PEC Zwolle mist Dirk Marcellis tegen Heracles

PEC Zwolle moet het zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo stellen zonder Dirk Marcellis. De verdediger kampt met een verrekking in zijn lies.
Zijn plek centraal achterin wordt overgenomen door Nicolas Freire. Verder verandert trainer John van 't Schip vermoedelijk niets in zijn basisformatie.

Vier nederlagen
PEC Zwolle verloor vier van de laatste vijf competitiewedstrijden en is daardoor gezakt naar de zesde plaats in de eredivisie. "Als we willen behouden waar we voor de winterstop zo hard voor gewerkt hebben, dan moeten we weer een keer gaan winnen", beseft Van 't Schip.
Voetballend zal het dan ook beter moeten, want PEC haalt nog niet het hoge niveau van voor de winterstop. "Dat ligt ook aan de tegenstanders", vindt spits Wouter Marinus.
"Ze houden meer rekening met ons en passen zich wat meer aan. Het heeft met meerdere facetten te maken, maar ik kan niet ontkennen dat het minder is. We moeten gewoon weer lekker gaan voetballen en ons eigen ding doen. Op de trainingen komt het er ook echt wel uit en ik heb er veel vertrouwen in dat het morgen goed komt."

Rode kaarten
De laatste drie keer dat PEC Zwolle op bezoek ging in Almelo wist het niet één keer te scoren. Wel pakte PEC drie rode kaarten. De drie duels werden ook allemaal gewonnen door Heracles: 3-0, 2-0 en 2-0.
Het duel begint morgen om 19.45 uur en is live te volgen via Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.