nieuws

Jeroen Hatenboer stopt per direct als wethouder in Enschede

Jeroen Hatenboer stopt per direct als wethouder van de gemeente Enschede. Over twee grote projecten kunnen volgens Hatenboer geen besluit genomen worden, omdat een aantal politieke partijen in de gemeenteraad obstructie pleegt.
Met het opstappen wil Hatenboer een duidelijk signaal geven aan de gemeenteraad. "De raad moet dit serieus nemen. Het zijn twee belangrijke projecten voor Enschede. Ik mis de steun in de raad", reageert de VVD'er. 
Hatenboer doelt op het project op de Kop van de Boulevard en de ombouw van het Muziekkwartier. Door de obstructie dreigen deze projecten niet behandeld te worden in de raad. De VVD in Enschede respecteert, maar betreurt het besluit.

Geen gevolgen voor samenwerking met coalitie

Voor de samenwerking met de coalitie heeft dit volgens fractievoorzitter René Kreeft geen gevolgen. "Jeroen Hatenboer heeft zich in de afgelopen zestien jaar met hart en ziel ingezet voor onze stad, waarvan de laatste acht jaar als wethouder."
"Wij respecteren zijn beslissing. Wij zijn hem heel dankbaar voor zijn verdiensten en vinden het enorm jammer dat het zo voor hem moet eindigen." Hatenboer had eerder al aangegeven dat hij na de verkiezingen niet nog een keer beschikbaar is als wethouder.
Bij één van de projecten, de transformatie van de Kop van de Boulevard, is ook woningcorporatie Domijn betrokken. Die bouwt daar 100 appartementen in de sociale huursector. Domijn kan nog niet inhoudelijk reageren, maar zegt "het besluit van de wethouder te betreuren". 

PvdA: "Slap onzinverhaal"

PvdA-fractievoorzitter Laurens van der Velde noemt het besluit van Hatenboer een "slap onzinverhaal". "Richting het einde van een raadsperiode moeten er altijd een aantal besluiten genomen worden, omdat de raad stil komt te liggen door de verkiezingen", legt Van der Velde uit. 
"We waren volop met het college in gesprek over hoe we die besluiten slim kunnen nemen. Toen kregen we opeens het bericht dat hij opstapt. Hij legt de schuld bij ons neer, terwijl hij niet het gesprek met ons aan wil gaan. Dat vind ik kwalijk, leg de schuld dan niet bij de raad."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.